Група №34
Навчально-виробнича практика
Тема:”Приготування сиропів”
Перепусткою до будь – якого виробничого процесу завжди було, є і буде дотримання правил охорони праці, вимоги санітарії та особистої гігієни.
- Робоче місце має бути безпечним:
- відсутність на підлозі води, сторонніх предметів, пролитих чи розсипаних залишків продуктів харчування,
- наявність підлогових решіток.
- Підготувати необхідні інструменти, перевірити їх справність. При роботі з ножем, тримати лезом від себе.
Перед роботою слід перевірити справність електроприладів, наявність заземлення.
Більшість солодких змішаних напоїв готують і подають охолодженими. Для їх приготування використовують сиропи, які краще і легше, ніж цукор, змішуються з іншими компонентами напою.
Найчастіше використовують сиропи: цукровий, лимонний, апельсиновий, малиновий, вишневий, полуничний, кавовий, шоколадний та ін.
Плодово-ягідні сиропи промисловість виготовляє натуральні із натуральних соків, вин, екстрактів або настоянок з додаванням до 60 % цукру) і синтетичні (на ароматичних есенціях). Синтетичні сиропи крім води і цукру містять синтетичні ароматичні есенції, органічні кислоти і барвники. Під час приготування змішаних напоїв краще додавати сиропи, ніж цукор, оскільки вони легко змішуються з іншими рідинами. При цьому напої не мутніють, прискорюється процес їх приготування. Цукор розчиняється у рідині повільно, особливо в охолодженій, а цукрова пудра робить напій каламутним.
Соуси-сиропи використовують як компоненти санді, шербетів, фізів, айс – крімів їх зберігають у закритих кришками скляних банках у холодильній шафі.
Приготування сиропів за посиланням https://drive.google.com/file/d/1nDfJFeJ16eVz-QeC6c4rM5Bc9szBtJuH/view?usp=sharing
Завдання:
1. Приготувати сироп. Фото або відео виконаної роботи надіслати майстру в/н.