Урок виробничого навчання у групі № 25 « Кондитер »
Тема навчального модуля: Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з нього.
Тема уроку: Приготування основного бісквіту та виробів з нього.
У професії кондитер, охорона праці і санітарні вимоги є обов’язковими.
Під час приготування бісквітного тіста ви повинні дотримуватись таких правил техніки безпеки, а саме:
- вміти користуватись електричною духовкою; електричним міксером; перед початком роботи візуально перевірити цілісність розетки;
- одяг повинен бути чистим;
- працювати у рукавицях;
- робоче місце завжди повинно бути прибране.
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
- одягати зайві предмети ( сережки, браслети, перстні);
- виходити у робочому одязі за межі лабораторії.
2.Перевіримо засвоєння вами знань на попередньому уроці.
– Яких правил техніки безпеки, санітарії та гігієни слід дотримуватися при користуванні інструментами та обладнанням під час приготування пряничного тіста?
– Які інгредієнти входять в склад тіста?
– Яка технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом?
3. Вивчення нового матеріалу.
Практичні прийоми та способи роботи можна переглянути за посиланням:
Відео№1 https://drive.google.com/file/d/1wInO6_ZTDivG2ypaIOXyPVHimxGDzlbu/view?usp=sharing
Відео2 https://drive.google.com/file/d/1FIIIzKYpqfo3E0OthAR5ddpMJQbOZI8q/view?usp=sharing
Відео 3
https://drive.google.com/file/d/1_36QrgRXulhItm2GCiUpfXfn7fVE8aMC/view?usp=sharing
3.2 Посилання інструкційна схема
https://drive.google.com/file/d/1n9QIXBW_xCQWux3Ecqq5XADnVhFkMN0x/view?usp=sharing
Для закріплення викладеного матеріалу прошу дати відповіді на запитання:
- Які види бісквітного тіста можна приготувати?
- Чим відрізняється бісквіт « Новий » від бісквіту основного і для яких виробів його використовують?
- Поясніть причини недоліків, які утворюються при приготуванні та випіканні бісквіту основного:
а) м’якуш з грудками
б) цукриста поверхня
Домашнє завдання.
Приготувати за посиланням на відео та технологічної схеми, бісквіт основний.