Профтехосвіта
  • slides
  • slides
  • slides
  • slides

Приготування основного бісквіту та виробів з нього

Урок виробничого навчання у групі № 25 « Кондитер »

Тема  навчального модуля: Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з нього.

Тема уроку: Приготування основного бісквіту та виробів з нього.

    У професії кондитер, охорона праці і санітарні вимоги є обов’язковими.

 Під час приготування бісквітного тіста  ви повинні дотримуватись таких правил техніки безпеки, а саме:

  • вміти користуватись електричною духовкою; електричним міксером; перед початком роботи візуально перевірити цілісність розетки;
  • одяг повинен бути чистим;
  • працювати у рукавицях;
  • робоче місце завжди повинно бути прибране.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  • одягати зайві предмети ( сережки, браслети, перстні);
  • виходити у робочому одязі за межі лабораторії.

2.Перевіримо засвоєння вами знань на попередньому уроці.

– Яких правил техніки безпеки, санітарії та гігієни слід дотримуватися при користуванні інструментами та обладнанням під час приготування пряничного тіста?

–  Які інгредієнти входять в склад тіста?

–  Яка технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом?

3.  Вивчення нового матеріалу.

Практичні прийоми та способи роботи можна переглянути за посиланням:

Відео№1  https://drive.google.com/file/d/1wInO6_ZTDivG2ypaIOXyPVHimxGDzlbu/view?usp=sharing

Відео2 https://drive.google.com/file/d/1FIIIzKYpqfo3E0OthAR5ddpMJQbOZI8q/view?usp=sharing

Відео 3

https://drive.google.com/file/d/1_36QrgRXulhItm2GCiUpfXfn7fVE8aMC/view?usp=sharing

3.2 Посилання інструкційна схема

https://drive.google.com/file/d/1n9QIXBW_xCQWux3Ecqq5XADnVhFkMN0x/view?usp=sharing

Для закріплення викладеного матеріалу прошу дати відповіді на запитання:

  1. Які види бісквітного тіста можна приготувати?
  2. Чим відрізняється бісквіт « Новий » від бісквіту основного і для яких виробів його використовують?
  3. Поясніть причини недоліків, які утворюються при приготуванні та випіканні бісквіту основного:

а) м’якуш з грудками

б) цукриста поверхня

Домашнє завдання.

Приготувати за посиланням на відео та технологічної схеми, бісквіт основний.


Коментарі закриті.

Профтехосвіта

АДРЕСА ЛІЦЕЮ:
80316 м. Рава-Руська,
вул. 1-го Листопада, 6
Тел: 43-149
Email: rrlicey@ukr.net