Профтехосвіта
  • slides
  • slides
  • slides
  • slides

Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього

Урок виробничого навчання

Майстер в/н Щигол Г.О.

Група №25 «Кондитер 3-го розряду»

Тема навчального модуля: Приготування без дріжджових видів тіста та виробів з нього

Тема уроку: Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього (2п-па)

         Під час приготування прісного здобного тіста та виробів з нього потрібно дотримуватися таких  вимог охорони праці і техніки безпеки.

– організувати робоче місце;

– перед початком роботи перевірити наявність резинового килима;

– перевірити надійність кріплення частин та деталей;

– оглянути електропроводку, рубильник та пускачі;

– проводити загрузку сировини при виключеному обладнанні;

– щоб запобігти опікам, не дозволяється працювати із незахищеними руками.

         Пояснення і показ прийомів, способів і послідовності виконання завдань

1.Спосіб замісу та особливості прісного здобного тіста.

2.Показ і пояснення прийомів формування виробів прісного тіста.

3.Показ та пояснення правил випікання.

4.Відпуск, вимоги до якості, термін реалізації.

         Сьогодні ми з вами будемо готувати «Сочники з сиром»

Для тіста потрібно: борошно 315г, маргарин-65г, яйця-36г, сіль -1,4г,

сода-2,2г, цукор-130г, сметана-93г.Маса тіста: 600г.

Для начинки: сир-191г, яйця-12г, цукор-47г, борошно-22г, ванілін-0,02г,

сіль-1,2г.Маса начинки: 250г.

Яйця для змащування 15г, жир для змащування листів-3г.

Вихід 10шт. по 75г.

1. Підготовлений маргарин температура 12С збиваємо з цукром до пишної консистенції протягом 8-10хв.

2. Яйця, сметану перемішують а поступово порціями вводять у масу яку збивають.

3. Масу перекладаємо у діжу тістомісильної машини і все перемішуємо.

4. Замішуємо тісто пластичної консистенції протягом 1-2хв.

5. Тісто охолоджуємо протягом 1год.

6. Розкачуємо завтовшки 7-8мм.

7. Штампуємо круглі заготовки з рифленими краями масою 60г.

8. Один край заготовки змащуємо яйцем,  по центру викладаємо сирну начинку.

9. Прикриваємо не змащеним краєм тіста, залишаючи начинку частково відкритою.

10. Заготовки викладаємо на змащений жиром лист поверхню змащуємо яйцем і випікаємо при температурі 200-210С протягом 15-20хв.

Вимоги до якості:

форма на півмісяця, видно начинку, поверхня блискуча, зарум’янена, без тріщин; консистенція м’яка, без закальцю, однорідна; смак-солодкий, приємний.

Домашнє завдання:

– повторити матеріал з теми: «Приготування пряничного тіста та виробів з нього».

– скласти технологічні картки Батони «Московські», Пряники «Дорожні», Перекладанець медовий.


Коментарі закриті.

Профтехосвіта

АДРЕСА ЛІЦЕЮ:
80316 м. Рава-Руська,
вул. 1-го Листопада, 6
Тел: 43-149
Email: rrlicey@ukr.net